Vegushka

Kasia Kuźmicz

Gotowanie wyniosłam z rodzinnego domu. Moja kulinarna przygoda zaczęła się, zanim poszłam do szkoły. Już jako kilkuletnia dziewczynka pomagałam i przyglądałam się organizacji przyjęć weselnych w rodzinnej firmie cateringowej.

Pomimo że gotowałam zawsze i wszędzie, nie widziałam siebie jako zawodowego kucharza. Rozpoczęłam Międzywydziałowe Indywidualne Studia Humanistyczne na Uniwersytecie Warszawskim z myślą, że będę realizować się w działaniach na rzecz rozwoju kultury polskiej. Na studiach dorabiałam, pracując jako kelnerka w różnych restauracjach i wtedy poczułam, że moje serce kieruje mnie jednak do kuchni. Wtedy też zupełnie spontanicznie postanowiłam przejść na weganizm.

Odkrywając tajniki kuchni roślinnej, byłam zafascynowana tym, jak wpływa ona na mój umysł i ciało, jakie daje możliwości. Postanowiłam podzielić się tym ze światem i tak powstała Vegushka, która najpierw gotowała dla przyjaciół, później dla znajomych znajomych, a teraz tutaj dla Was. Mam nadzieję, że się spotkamy!

Aktualności z Instagramu